DxO Labs släpper DxO Optics Pro 7

Mjukvaror 9 Dec 2011

Nyligen nådde DxO Labs Optics Pro-serien version 7, och bland nyheterna noteras bland annat ett omarbetat gränssnitt som ska göra arbetsflödet snabbare och enklare.

Optics Pro 7 har även fått stöd för Open CL, vilket i klartext betyder att programmet nu kan använda processorn på grafikkortet för sina beräkningar. DxO Labs hävdar att version 7 tack vare detta är ungefär 4 gånger snabbare än föregående versioner. Stödet för nya kameramodeller har också utökats i den nya utgåvan.

DxO Optics Pro 7 har nu även stöd för Fujifilm X100, Nikon P7100, Sony Alpha 77, NEX-C3, och NEX-5N. Dessutom ingår stöd för 300 nya objektiv via DxO Optics Modules. DxO Optics Pro 7 rättar automatiskt optiska förvrängningar som kan uppstå med olika objektiv, och totalt klarar nu programmet mer än 5000 kombinationer av objektiv.

Utöver det kan nämnas att ett antal nya verktyg har lagts till i version 7, som exempelvis The Lens Softness tool – som kompenserar objektivets svagheter gradvis.

DxO Optics Pro 7 finns nu tillgängligt både för Windows och Mac, och programmet går att testa som demoversion på adressen www.dxo.com/us/photo/free_trial_version.

Programmet finns i två versioner; Standard och Elite. Standard är mer lämpad för hemanvändare, då det finns stöd för många kompaktmodeller. Elite har dessutom stöd för fullformatskameror och objektiv.

DxO Optics Pro 7

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.