CANON EOS 1300D MED 18 MP-SENSOR OCH TRÅDLÖS UPPKOPPLING

Nyheter 10 mar 2016

Nu har Canon lanserat en ny instegsmodell i systemkamerasegmentet. Nykomlingen heter EOS 1300D och är, bland annat, utrustad med en 18 megapixels sensor och Wi-Fi, samt dynamisk NFC

CanonEOS1300D-fram-Wordpress

EOS 1300D innehåller Canons DIGIC 4+-processor och en 18 megapixels sensor i APS‑C-storlek. I Smart motivläge är det kameran som har fullständig kontroll och väljer korrekt inställning, men vrider du på inställningsratten kan du själv välja fotograferingsmetod för speciella motiv. Actionscener kan dessutom tas i hastigheten tre bilder per sekund. Kreativa filter, som till exempel Leksakskameraeffekt och Fisheyeeffekt, ger roliga resultat.

CanonEOS1300D-bak-Wordpress

Kameran erbjuder ISO-inställningar mellan ISO 100 och ISO 6400, vilket går att utöka till ISO 12800.

LÄS MER: Canon EOS 80D och 18-135 mm-objektiv

Filma kan du göra i Full HD-upplösning, och EOS 1300D har samma manuella kontrollmöjligheter både vid filminspelning och för stillbilder. Med läget Video-snapshot tas dessutom en serie korta filmklipp som kan läggas ihop automatiskt för att på så sätt skapa ett sammandrag av dagen.

CanonEOS1300D-ovan-Wordpress

EOS 1300D erbjuder NFC och flera nya Wi-Fi-anslutningsmöjligheter. NFC innebär att du bara behöver föra ihop kameran med en kompatibel Androidenhet och överföra bilderna, eller fjärrstyra tagningen via Canons app Camera Connect som finns för både iOS och Android. Med inbyggd Wi-Fi överför du bilderna direkt från kameran till olika molntjänster, inklusive Canon Irista.

Canon EOS 1300D börjar säljas under april 2016 till följande cirkapriser:

EOS 1300D (enbart kamerahus): ca 3 700 kronor

EOS 1300D plus 18-55 mm-objektiv: ca 4 200 kronor

EOS 1300D plus 18-55 mm-objektiv med bildstabilisator: ca 4 700 kronor

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.