DXO ONE FÅR FLER FUNKTIONER OCH SÄNKT PRIS

Nyheter 10 mar 2016

DxO One är den lilla och avancerade kameran som ansluts via Lightningkontakten på en iPhone eller iPad. Nu får den ett antal nya funktioner via en kostnadsfri uppdatering. Dessutom blir det möjligt att köpa kameran utan det stora programvarupaket som medföljer idag, och då till ett lägre pris

DxO_One-1_3-Utvald

DxO One:s nya funktioner installeras via en firmwareuppgradering, och den nya firmwareversionen har fått versionsbeteckningen 1.3.

Bland nyheterna kan nämnas att kameran får en enkel bild med ram i den lilla displayen på baksidan, vilket ger fotografen möjlighet att komponera bilder även utan ansluten iOS-enhet. Notera att när kameran används utan iOS-enhet ansluten så används de inställningar som senast gjordes i DxO-appen med kameran ansluten.

DxO_One-med_mobil-Wordpress

Den nya programversionen ger även kameran en rörelse-oskärpa-varning, och ett nytt gränssnitt för att ställa in vitbalans, exponering och fokusering. Detta kan också visas över bilden tillsammans med IOS-enhetens batterinivå.

Dessutom ska navigering vid visning av bilder ha blivit snabbare, plus att bilderna nu sorteras på samma sätt som i iOS-bildprogram. Ytterligare två nyheter är att det är möjligt att ställa in en förvald önskad komprimeringsgrad för JPEG-bilder, men även välja bitrate för video.

LÄS MER: DxO One – avancerad iPhonekamera

Alla som har en DxO ONE kan ladda ner den nya versionen kostnadsfritt från App Store.

Ny paketering med lägre pris

I samband med lanseringen av den nya firmwareversionen passar DxO även på att erbjuda DxO One i en ny paketering. Kameran är densamma, men nu är det även möjligt att köpa den utan det programpaket som tidigare medföljde, och då till ett lägre pris.

DxO_One-fram-Wordpress

Under en övergångsperiod finns kameran att köpa med eller utan programpaket.

DxO One med avancerade program (DxO Optics Pro Elite Edition och DxO Filmpack Elite Edition): ca 6 000 kronor.

DxO One utan program (dock medföljer ett enklare program för datorn, DxO Connect både för Mac och PC, samt det nya DxO Optics Pro för OS X bildprogram): ca 5 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.