EXTERN BLIXT OCH STEREOMIKROFON FRÅN CANON

Nyheter 19 maj 2016

Canon passar på att lansera en ny extern blixt, samt en riktad stereomikrofon – båda till företagets EOS-system

Nu lanserar Canon två nya tillbehör till sina EOS-kameror – den externa blixten Speedlite 600EX II-RT, samt den riktade stereomikrofonen DM-E1. Enligt Canon är Speedlite 600EX II-RT en kraftfull, högpresterande blixt för noggrann styrning av ljussättningen, perfekt vid tagningar med snabb bildfrekvens, till exempel på sportevenemang, bröllop eller röda mattan. DM-E1 är Canons första externa mikrofon för EOS-systemet.

CanonTillbehorSpeedlite-600EX-II-RT-Bild1-Wordpress

 

Speedlite 600EX II-RT avfyrar upp till 50 procent fler kontinuerliga blixtserier jämfört med föregångaren, och enligt Canon blir ökningen hela 100 procent när Speedlite 600EX II-RT används med det nya batteriet CP-E4N. Den nya och förbättrade tekniken för värmemätning förhindrar dessutom överhettning och förlänger blixtserierna.

Med ett ledtal på 60 m vid ISO 100 kan motiv belysas kreativt och exponeras jämnt på många olika avstånd – till exempel för att få med ett helt bröllopsfölje. Vidvinkeltäckning från 20 mm till 200 mm, eller till 14 mm via den inbyggda adaptern, ska göra det enkelt att kontrollera hur ljuset sprids runt objektet.

Trådlös slavblixtfunktion möjliggör kreativ ljussättning med separat blixt. Canons radiosignalstyrda blixtsystem ger ännu mer kreativ frihet, eftersom fotograferna kan bygga upp stämningen i en scen från upp till 30 meters avstånd genom att simulera ljus från flera olika riktningar. Upp till 15 Speedlite-aggregat kan användas tillsammans för separata ljussättning.

Alla som specialiserat sig på porträtt får större frihet att studsa ljuset från väggar och tak med det inbyggda vinklingsbara blixthuvudet SBA-E som ska ge ett mer naturligt ljus, samtidigt som blixthuvudet kan vridas för att eliminera oönskade skuggor. Nya hårda färgfilter som kan klämmas fast hjälper till att balansera blixten med omgivande ljus ytterligare.

CanonTillbehorDM-E1-Wordpress

 

DM-E1 är en kompakt, riktad mikrofon som har en klassisk shotgundesign och tre riktade ljudupptagningslägen. Monoinspelningsläget lämpar sig bäst för ljudupptagning direkt framför kameran, till exempel från en reporter eller presentatör, och ger viss isolering från andra ljud i omgivningen. Växling till lägena 90 och 120 grader ger stereoljud för källor som är utbredda över större områden, till exempel en orkester i ett konserthus.

Inbyggt stativfäste med elastisk upphängning säkerställer att ljud från kamerahantering och zoomning reduceras, och ett vindskydd förhindrar störande vindljud. Med ljudfrekvensupptagning på 50 Hz till 16 kHz har mikrofonen ett förhållandevis brett tonomfång, och signal-/brusförhållandet 66 dB och känsligheten -42 dB tyder på en känslig mikrofon med minimal ljudförvrängning.

DM-E1 kommer att få ett cirkapris på 3 700 kronor, och Speedlite 600EX II-RT får ett cirkapris på 7 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.