Använd leksaker som rekvisita

Teknik 17 sep 2013

Starta ett roligt projekt som du kan ta med dig

AnvandLeksakerSomRekvisita-Wordpress

Vill du ta lite roligare resebilder? Planera i förväg och packa ner några saker för en intressant förgrund. Fotografen Kim Leuenberger har sysslat med det här under några år med sitt projekt ”Travelling Cars Adventures’ project”. ”Jag tar alltid med mig en av mina bilar”, säger hon. ”De är alla av olika typer och storlekar.”

”Den här bilden togs i Spanien. Den gula bilen är splitter ny och inte tillräckligt rostig, så jag bestämde mig för att lägga den i havet. Jag lekte runt i mer än två timmar med den där bilen och testade olika bakgrunder och kompositioner.

“Jag tar mina bilder från låga positioner och använder en så stor bländare jag kan – ofta runt f/2. Så för att fokusen ska bli perfekt använder jag Live View och ligger på marken!”

Sätt igång

• Skippa stativet – använd stora bländare och öka ISO-talet för skarpa bilder.

• Använd Live Views förstoringsfunktion för korrekt manuell fokusering.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.