23 mm f/1,4-objektiv för Fujifilms X-fattning

Nyheter 16 sep 2013

Det nya 23 mm-objektivet från FujiFilm passar fint för gatufotografer och andra som vill resa lätt

Fujinon XF 23 mm F1,4 RFujinon XF 23 mm F1,4 R är namnet på det senaste objektivet från Fujifilm, och det går att montera på företagets kameror med X-fattning. Objektivet har en motsvarande brännvidd på 35 mm och en maximal bländaröppning på f/1,4. Enligt Fujifilm ska nykomlingen erbjuda en fantastisk bakgrundsoskärpa och bra resultat vid fotografering även i svagt ljus. Objektivets interna fokussystem ska dessutom ge en snabb autofokus. Växlar till manuell fokus gör du enkelt genom att skjuta fokusringen bakåt, och då visas även en skala som indikerar objektivets skärpedjup.

Den runda sjubladiga bländaren ska säkerställa en behaglig bokeh, och närgränsen ligger på 28 cm, vilket gör att objektivet även passar för närbildsfotografering.

Objektivet väger 300 gram och är 63 mm långt.

Fujinon XF 23 mm F1,4 R beräknas finnas tillgänglig under oktober, och kommer då att kosta cirka 8 799 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.