SONY A7S II – 4K-VIDEO OCH FÖRBÄTTRAD AUTOFOKUS

Nyheter 16 sep 2015

När nu Sony uppgraderar sin spegellösa fullformatskamera A7S så ligger fokus på 4K-video och förbättrad autofokus

SonyA7SII-fram-Wordpress

Sony har precis lanserat en uppgraderad version av företagets A7S-kamera. Nykomlingen heter A7S II, och innehåller ett par riktigt intressanta nyheter.

Mycket är likadant jämfört med föregångaren, exempelvis fullformatsensorn på 12 MP och ISO-prestanda i det utökade läget på fantastiska 50-409 600. Men vi noterar att Sony lagt till samma 5-axliga bildstabilisering som återfinns i A7 II och A7R II.

SonyA7SII-ovan-Wordpress

En riktigt intressant nyhet är en möjlighet att spela in videoklipp i 4K-upplösning i hastigheter på upp till 30 bilder per sekund, och det handlar då alltså om intern 4K-inspelning med full bildpunktsvisning utan pixelbinning i fullformat. Det sistnämnda innebär kortfattat att kameran helt enkelt ska ha blivit bättre på att filma video i svagt ljus utan att det uppstår en massa störande artefakter i slutresultatet. Dessutom klarar kameran att filma i S-Gamut3 och Cine/S-log3. Därtill erbjuder den en Gamma Assist Display-skärm och förbättrad Zebrafunktion, och klarar Full-HD-inspelning i hastigheten 120 bilder per sekund (i 1080p), samt 4x/5x-slow motion-inspelning.

SonyA7SII-bak-Wordpress

Därtill har Sony filat ytterligare på kamerans AF-system, vilket nu erbjuder hela 169 AF-punkter, vilket är upp från 25 punkter hos A7S-modellen.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.