CYBER-SHOT HX90V – NY AVANCERAD KOMPAKT FRÅN SONY

Nyheter 16 apr 2015

Nya Sony Cyber-shot HX90V är en kompakt superzoomkamera som bland annat erbjuder ett 30x optiskt zoomobjektiv, en vridbar 3-tumsskärm, och videoinspelning i Full-HD-upplösning

SonyCyber-shotHX90V-fram-Wordpress

Nya Sony Cyber-shot HX90V är en kompakt superzoomkamera som är utrustad med ett 30x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 25-750 mm. Optiken är dessutom behandlad med Carl Zeiss T*-ytbehandling, vilken motverkar reflexer.

Under skalet sitter en 18,2 MP Exmor RTM CMOS-sensor, vilken tar hjälp av kamerans BIONZ X-processor.

På baksidan av HX90V sitter en OLED-sökare, och kamerans kontrollring kan tilldelas funktioner som manuell fokusering eller stegvis zoom. För fotografer som vill ta selfies har HX90V en 3-tums LCD-skärm med 921 000 pixlar som går att vrida 180 grader så att användaren kan se hur bilden kommer att se ut. Skärmen går även att använda för att exempelvis komponera och retuschera bilder med kamerans inbyggda Photo Creativity- och Beauty Effect-funktioner.

För att motverka rörelseoskärpa erbjuds dessutom en 5-axlig bildstabilisering.

Kamerans AF-system är direkt nedärvt från Sonys spegellösa systemkameror i A7-serien, och en förbättrad algoritm för objektdetektering ska ge en mer optimal och korrekt objektivkontroll som ska göra autofokusen ännu snabbare.

SonyCyber-shotHX90V-bak-Wordpress

Video kan spelas in i Full-HD-upplösning i 60p/50p med XAVC S5-formatet på 50 Mbps. Vidare ska P/A/S/M-lägena ge extra kreativ kontroll över videomaterialet.

HX90V erbjuder även en möjlighet att dela bilder och video trådlöst från en smartphone eller surfplatta med hjälp av Wi-Fi med NFC och One-touch. Utöver det kan även nämnas att kameran är utrustad med GPS som automatiskt taggar bilder och videoklipp med platsinformation som sedan visas på en karta i PlayMemories Home.

Sony Cyber-shot HX90V har ett cirkapris på 4 600 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.