SONY A7S – FULLFORMATSENSOR OCH 4K-FILM

Systemkameror 11 apr 2014

Sony rosade för ett tag sedan den spegellösa marknaden med fullformatskamerorna A7 och A7R. Nu följer man upp den lanseringen genom att släppa modellen A7S, som även erbjuder 4K-video

Sony A7S

Nykomlingen innehåller en nyutvecklad fullformatsensor på 12,2 megapixlar, vilken kombineras med en BIONZ X-processor. Kombinationen ger bland annat ett rejält tilltaget standard-ISO-omfång på ISO 100-102400, och ett utökat omfång på motsvarande 50-409600.

Kameran hoppar dessutom över så kallad ”Pixel binning”, dvs en kombination av pixlar i sensorn, vilket gör det möjligt att arbeta med sensorns samtliga pixlars totala bildinformation. Det ska enligt Sony förbättra prestandan vid stillbildstagning och filmning i sämre ljusförhållanden. Bland annat ska moiré, och  färgartefakter undvikas.

Enligt Sony så innehåller den nyutvecklade sensorn även en teknisk lösning som optimerar det dynamiska omfånget genom hela ISO-omfånget. Tekniken utökar även det återgivningsbara tonomfånget i ljusa förhållanden, och ska dessutom minimera bruset vid sämre ljus.

4K-filmning är en stark trend just nu, och det klarar Sony A7S i upplösningen 3 860 x 2 160 pixlar (QFHD) i upp till 30 bilder per sekund. För att hålla ner storleken på kameran sker i det läget inspelning via HDMI direkt till en 4K-inspelningsenhet.

Kameran klarar dessutom att spela in video i Full-HD-upplösning i bildhastigheterna 60p, 60i, 30p, och 24p direkt till ett internt minneskort.

Vidare så erbjuder A7S att videoformatet ändras från fullformat till APS-C. I det läget erbjuds en bildhastighet på 120 bilder per sekund i HD-upplösning (1280 x 720p), vilket ger en 5x slow-motion-effekt.

Ännu en nyhet i en Sony A-kamera är att 7S-modellen erbjuder filmning i inspelningsformatet XAVC S-formatet vid sidan om AVCHD- och MP4-formaten. XAVC S-formatet möjliggör inspelning i Full-HD-upplösning i datahastigheter på upp till 50 mbps med lägre komprimering, vilket ger förbättrad videokvalitet.

Sony A7S kommer att finnas tillgänglig i handeln under sommaren 2014.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.