NIKON 1 J4 MED HÖGRE HASTIGHET OCH INBYGGD WIFI

Systemkameror 11 apr 2014

Nu uppdaterar Nikon även sin lite enklare J-serie med spegellösa systemkameror, och nykomlingen heter Nikon 1 J4. Bland de viktigaste nyheterna noteras bland annat en snabbare autofokus och inbyggd WiFi

Nikon 1 J4

Nu passar Nikon på att lansera en ny spegellös systemkamera i sin J-serie, och nykomlingen är utrustad med Nikons hybrid-AF-system som nu har 171 autofokuspunkter (ökat från 135 punkter), varav 105 fassökande som snabbt ska hitta motivet. De är jämnt fördelade över mitten på kompositionen för snabb fokusering för både stillbild och film, och kontrastdetekterande AF-punkter sträcker sig mot kanten på kompositionen för att fånga motivet även i svåra ljussituationer

Dessutom erbjuder kameran en maximal seriebildtagningshastighet med kontinuerlig autofokus på upp till 20 bilder per sekund. Utöver det kan kameran fånga 20 bilder i RAW-format med upp till 60 bilder per sekund och låst fokus vid den första bilden.

Kamerans standardobjektiv 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3,5–5,6 PD-ZOOM skjuts ut direkt när kameran sätts på och dras in när kameran stängs.

Nikon 1 J4

Kameran har samma nyutvecklade CMOS-sensor med 18,4 megapixlar som används i den nyligen lanserade Nikon 1 V3, och sensorn har inget optiskt lågpassfilter. Dessutom erbjuds ett ISO-omfång på 160–12800, och Nikons nya bildbehandlingsprocessor EXPEED 4A som är utrustad med dubbla bildhanteringsenheter. Den ena enheten arbetar med att maximera bildrenderingen som exempelvis brusreducering, skärpa och levande tonövergångar. Den andra ska ge snabb och pålitlig prestanda och smidig seriebildtagning.

På baksidan sitter en tryckkänslig skärm på 3 tum med 1 037 000 bildpunkter. Via den kan du fokusera, fotografera och justera inställningar, eller förhandsgranska kreativa funktioner genom att trycka på skärmen. Du kan också kombinera pekfunktionen med konventionella kontroller: välj AF-punkt genom att trycka på skärmen, och ta sedan fotot med avtryckaren.

Med inbyggt Wi-Fi kan du göra mer med dina bilder via en smart enhet – skicka bilder från kameran till din smartphone eller surfplatta för att dela med dig direkt, lagra bilder på din smarta enhet, eller använda kreativa fotoappar.

Nikon1J4-bak-Wordpress

Precis som med samtliga övriga Nikon 1-kameror kan du med Nikon 1 J4 fånga stillbilder medan du filmar genom att trycka ner avtryckaren, eller använda Nikons nya funktion Automatiska stillbilder som analyserar varje bildruta och fångar bilder automatiskt när förhållandena är som mest gynnsamma. Med nya filmlägen kan du skapa olika typer av filmklipp – ge liv åt dina gatubilder med Snabb uppspelning, skapa en animerad stopmotionkänsla med Jumpcut, eller visa din uttrycksfullhet med korta 4-sekundersfilmer (du kan lägga ihop upp till åtta stycken). Filma i avancerat filmläge och du kan skapa dramatiska effekter med slowmotionfunktionen som under 12 sekunder spelar upp ett tre sekunder långt HD-filmklipp inspelat i 120 bps.

Läget Fånga bästa ögonblicket har nu stöd för Nikons nya funktion Aktivt val som fångar upp till 20 bilder i full upplösning på mindre än en sekund och låter dig välja vilken du vill spara. Den nya funktionen Kreativ palett som finns i kamerans kreativa läge ger dig ett nytt sätt att använda konstnärliga filter innan du fotograferar. Kreativ palett justerar ljushet, mättnad och vitbalans när den går genom olika effekter. Allt du behöver göra är att dra fingret längs ringen på pekskärmen eller vrida på multiväljaren för att bilden på skärmen ska visa exakt vad som kommer att sparas när du väl tar bilden.

Nikon 1 J4 börjar säljas under juni månad till följande rekommenderade priser:

 

Nikon 1 J4 (enbart kamerahus): 4 790 kronor

Nikon 1 J4 + 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM: 5 790 kronor

Nikon 1 J4 + 1 NIKKOR VR 10–30 mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM+30-110 mm: 7 490 kronor

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.