Sigma släpper makroobjektiv f/2,8 EX DG OS HSM

Objektiv 12 jul 2011

Sigma tillkännagav strax efter midsommar att man nu har släppt den uppdaterade versionen av sitt 105 mm makroobjektiv f/2,8 EX DG OS HSM, med ett rekommenderat pris på ca 9 000 kronor. Våra undersökningar visar dock att den som vanligt går att hitta några hundralappar billigare än så om man letar hos olika fotobutiker. Makroobjektivet som finns tillgängligt till både Nikon och Canon motsvarar cirka 160 mm i fullformatsvärlden.

Alla de kryptiska förkortningarna i modellbeteckningen avslöjar att objektivet är utrustat med bland annat optisk stabilisator (OS) och Sigmas snabba autofokusmotor, Hyper Sonic Motor (HMS), vilket borgar för att den här gluggen både fokuserar snabbt och låter dig få skarpare bilder även om ljuset inte riktigt är så start som du skulle kunna önska. Många tillverkare trycker gladeligen på beteckningen Macro på sina objektiv även om de inte fullt ut lever upp till förstoringsgraden 1:1, men just den gränsen klarar Sigmas nya makroobjektiv.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

1 kommentar

Mackan 1 aug 2012

”Makroobjektivet som finns tillgängligt till både Nikon och Canon motsvarar cirka 160 mm i fullformatsvärlden.”

Nej…
Ett 105mm-objektiv motsvarar 105mm i ”fullformatsvärlden”.

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.