Nya hybridgluggar från Sigma

Objektiv 27 jan 2012

Sigma lanserade nyligen två nya fasta objektiv till Sony NEX-serien och marknadens Micro Four Thirds-kameror. Det handlar om ett 19 mm- och ett 30 mm-objektiv som båda har en maximal bländare på f/2,8. Monterat på en Four Thirds-kamera motsvarar objektiven 38, respektive 60 mm. På kameror med Sonys E-mount ger de en motsvarande brännvidd på 28,5, respektive 45 mm. Oavsett vilken fattning man har så hamnar de båda fasta objektiven i normalsegmentet, även om 28,5 ligger på gränsen till vidvinkel. Bländare f/2,8 är dock inte någon bländare som sticker ut ur mängden på den här typen av relativt korta fasta objektiv.

Något pris har ännu inte tillkännagivits, men det kommer nog att krävas en ganska aggressiv prissättning för att få hybridanvändarna att investera i den här typen av objektiv. Men prisvärda objektiv har alltid varit Sigmas starka sida, så bli inte förvånade om prislappen blir ett betydande argument i valet mellan tredjeparts- eller originaloptik.

I övrigt kan nämnas att nykomlingarna erbjuder asfäriska linselement, intern fokusering, sjubladig bländare.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.