20 MM F/1,4 ULTRAVIDVINKEL FÖR FULLFORMATSKAMEROR

Nyheter 28 okt 2015

Nu har Sigma introducerar världens första fullformatsultravidvinkelobjektiv med f/1,4 i ljusstyrka

Sigma_20mm_F14_GD_HSM_A_Art-Wordpress 

Det nya ultravidvinkelobjektivet Sigma 20 mm F1.4 DG HSM ART är, enligt tillverkaren, idealiskt för fotografering av landskap, en stjärnklar himmel, och arkitektur. Förutom att ta vidvinkelbilder med hela motivet i fokus så ska fotografen kunna använda full bländaröppning för att ta bilder med motivet i fokus och få bakgrunden suddig med en attraktiv bokeheffekt. Objektivet ska även lämpa sig för att ta ögonblicksbilder i svagt ljus, för fotografering inomhus och för porträtt.

Objektivet har en konstruktion som består av 15 linselement i 11 grupper, och innehåller asfäriska linser med stor diameter, varav två FLD-linser (F Low Dispersionprestanda som motsvarar fluorit), och fem SLD-linser (Special Low Dispersion). Linskonstruktionen ska minimera sfärisk aberration, axiell kromatisk aberration, samt fältkrökning. Med hjälp av en Super Multi-Layer Coating-antireflexbehandling ska även ljusslöjor och spökbilder minskas, vilket ska resultera i skarpa bilder med hög kontrast även i motljus.

Vidare ska objektivets HSM-motor (Hyper Sonic Motor) garantera en tyst och snabb AF-funktion, och dessutom erbjuder det manuell fokusövergång.

Objektivets nio bländarlameller ska, enligt tillverkaren, skapa en attraktiv oskärpa för de områden i bilden som inte är i fokus.

Bajonettfattningen är av mässing, och med Sigmas USB-docka kan objektivet uppgraderas, finjusteras, samt anpassas efter egna önskemål.

Sigma 20 mm F1.4 DG HSM A | Art erbjuds med fattningar för Canon och Nikon, och kommer att säljas till ett cirkapris på runt
9 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.