Ny kompakt superzoom till Lumix G-serien

Nyheter 13 maj 2013

Lumix G Vario 14-140 mm F3,5-5,6 ASPH Power O.I.S. är det fullständiga namnet på den  nya superzoomen från Panasonic som lanserades samtidigt som de nya kamerorna G6 och LF1.

Panasonic14-140-Wordpress

Det nya 14-140 mm-objektivet har ett omfång motsvarande 28-280 mm, vilket täcker in behoven från stora landskapspanorama till snabba och zoomintensiva sportsituationer. Det är också kompatibelt med höghastighetsfokusering tack vare en signalöverföring mellan kamerahus och objektiv på upp till 240 bps som kommer med de nya snabba systemhusen GH3 och G6.

Det kompakta objektivet har konstruerats specifikt för Lumix G-kamerorna och det unika Digital Singel Lens Mirrorless-systemet. Objektivet är utrustat med  bildstabiliseringssystemet Power Optical Image Stabilisator, samt den nya Nano Surface Coating-tekniken som ska minimera alla typer av reflexer över hela det synliga spektrat (380-780 nm). Ett mycket lågt brytningsindex och en ytstruktur på nano-nivå ska därför, enligt Panasonic, ge en fantastisk klarhet samtidigt som spökbilder och blänk elimineras nästan helt.

Objektivet kommer att finnas tillgängligt från juni, separat eller i kit med nya G6.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.