CANON LANSERAR 28 MM MAKROOBJEKTIV MED INBYGGD LED-BELYSNING

Nyheter 12 maj 2016

Canons senaste makroobjektiv för kamerorna i företagets M-serie heter EF-M 28 mm f/3,5 Macro IS STM. Objektivet ger en 1:1-återgivning av motivet, men erbjuder även ett 1,2x supermakroläge. Den stora nyheten är dock att objektivet innehåller två inställbara LED-lampor för belysning av makromotiven

CanonEF-M_28mm_f35_Macro_IS_STM-Wordpress

Canons nya makroobjektiv på motsvarande 45 mm (i 35 mm-världen) för M-serien har två inbyggda LED-lampor som tar bort skuggor och mörka partier, och erbjuder en närgräns på 13 mm, samt en vikt på 130 gram. Enligt Canon ska EF-M 28 mm f/3,5 Macro IS STM även vara världens lättaste makroobjektiv för systemkameror.
Med de inbyggda LED-lamporna ska det gå att komma riktigt nära motivet, utan att behöva kompromissa med ljusförhållandena. Macro Lite, som lösningen heter, används för att belysa små objekt på nära håll, och styrs via en knapp på objektivet för ljus på ena eller båda sidorna när du vill ändra ljusstyrka och riktning för att skapa olika typer av ljussättningar. Själva designen reducerar också de skuggor som både kameran och objektivet orsakar.
Objektivet ger både en 1:1-återgivning av motivet, men erbjuder även ett 1,2x-supermakroläge. Utöver det har det även en optisk bildstabilisator, vilken reducerar kameraskakningar vid handhållen tagning. I den information om objektivet vi har tagit del av står även att läsa att objektivets teknik för hybridbildstabilisering korrigerar för den vertikala kameraskakningen, som oftast ger oskärpa vid makrofotografering.
Vidare är objektivet utrustat med en 7-bladig cirkelformad bländare och ska erbjuda nästan ljudlös fokusering, samtidigt som stegmotorns tysta gång ska ta bort oönskade ljud när du ändrar fokus och förflyttar dig mellan olika tagningar.
Objektivet kommer att få ett uppskattat slutkundspris på ca 3 600 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.