Scandinavian Photo instiftar årligt stipendium på 100000kr

Nyheter 26 sep 2011

Stipendiet är indelat i fyra olika kategorier. Med stipendiet vill Scandinavian Photo uppmuntra alla ambitiösa talanger att våga ta ytterligare steg i sina drömprojekt. Att ha en långsiktig plan och ett tydligt syfte med sitt projekt är helt klart en fördel.

Fotokategorin som består av priset på 35 000kr, kan sökas av den som planerar ett intressant fotoprojekt. Det kan t ex handla om att dokumentera något som ligger dig varmt om hjärtat, ge ut en bok eller att göra en fotoutställning. Du bör ha en klar och tydlig plan för ditt projekt. En beskrivning av projektets syfte och långsiktiga mål krävs också.

De tre andra kategorierna och dess prissummor som lyfts fram är: Film 35 000kr, Expeditions/äventyrs/action 20 000kr samt bloggprojekt 10 000kr.

Vem som helst kan ansöka i samtliga kategorier.

Ansökningsperioden för den här perioden har redan startat och pågår fram till och med den 28 februari 2012. Vinnarna i respektive kategori, kommer att presenteras senare under våren 2012.

-Vi ser att det finns massor av spännande projekt där ute och med detta vill vi uppmuntra foto- och film- intresserade att ta ytterligare steg i sina drömprojekt. Dessutom ser vi det som en förmån att på detta sätt kunna visa vår uppskattning till några av de som i sin tur bidrar till att inspirera folk till att utrycka sig i form av foto och film. Säger Scandinavian Photos vice VD Fredric Ståhl.

Mer information och ansökningsformulär hittar du på www.fotostipendiet.se

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.