Scandinavian Photo öppnar nytt

Nyheter 26 jan 2018

Igår öppnade Nordens första upplevelsecenter för foto och video, och detta på Vasagatan 14 i Stockholm. Det är Scandinavian Photo som har slagit upp portarna till sin nya butik och mötesplats för bildintresserade på Vasagatan 14 mitt i centrala Stockholm. I lokalen på 865 kvadratmeter fördelat på två plan så inryms bland annat ett komplett sortiment inom foto och video, event- och kursyta, fotostudio för uthyrning, hyr- och serviceavdelning, printstudio och en worklounge, perfekt för den som vill arbeta några timmar i en inspirerande omgivning. Öppningen firas under fyra dagar fyllda med massa heta öppningserbjudanden samt föreläsningar och workshops av kända fotografer och kreatörer.

– Vi är mycket stolta över att nu öppna något som verkligen lever upp till begreppet upplevelsecenter. Vi vill att detta ska bli en mötesplats för alla som har intresse för foto och film där alla kan få inspiration och hjälp att komma igång. För avancerade fotografer och yrkesfolk finns hela det utbud av varor och tjänster som krävs för att utvecklas, inspireras och få erfarenhetsutbyte, säger Anders Halvarsson, Scandinavian Photo.

Under öppningsdagarna kommer det vara full aktivitet i butiken med inspirerande föreläsningar och workshops av framstående föreläsare och fotografer inom olika områden. Bland annat kommer den flerfaldiga World Press Photo-vinnaren Magnus Wennman föreläsa om sitt liv som fotojournalist. Dessutom kommer Mia Galde föreläsa om bildspråk och Tasneem Alsultan föreläsa om hur hon arbetar med att dokumentera kulturen i Saudiarabien. Dessutom kommer en av filmkollektivet Crazy Pitures grundare, Albin Pettersson, föreläsa om produktionen av kollektivets första långfilm Den blomstertid nu kommer. För de som vill vara mer aktiva så kommer både Bingo Rimér och Therese Asplund inspirera till kreativitet och bildskapande under sina workshops.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.