REFLEKTERA ÖVER TIDIGARE HÄNDELSER

Teknik 2 Nov 2015

Låt dig inspireras av proffsen som dokumenterar konflikter

ReflekteraOverTidigareHandelser1-Wordpress

Ända sedan fotografins födelse har konflikter och krig varit kraftfulla motiv som har fängslat många fotografer.

Efterdyningarna av en händelse, oavsett om det är sekunder, minuter, dagar, år eller årtionden senare är ett starkt ögonblick och ändras allteftersom tiden går. ReflekteraOverTidigareHandelser2-Wordpress

Om du känner dig inspirerad av det här konceptet så rekommenderar du inte att du åker till en krigszon. Istället, varför inte välja en händelse och fotografera efterdyningarna i olika stadier? Det kan vara en protest som äger rum eller något enkelt som ett födelsedagskalas. Fokusera på hur bilderna ändras och vad de säger allteftersom tiden går.

Därefter kan du ta steget längre och skapa din egen utställning som du kan visa upp för vänner och familj, eller varför inte en större publik. Lägg upp utställningen så att bilderna inte är arrangerade efter händelser, utan efter när bilderna togs. Det blir en bra möjlighet att se bilder från din lokala historia sida vid sida, och förstå hur tiden spelar en stor roll i händelserna de visar upp.

www.tate.org.uk/visit/tate-modern

ReflekteraOverTidigareHandelser3-Wordpress

Sätt igång

  • Fotografera en rad olika evenemang vid olika tidpunkter efter att de ägt rum.
  • Visa dina bilder på en tidslinje som börjar med den tidigaste och gå framåt i tiden. Det kan hjälpa att märka dem med tiden.
  • Försök att fånga koncentrationen hos någon som arbetar hårt; full ögonkontakt kan också vara kraftfullt och atmosfäriskt.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.