OLYMPUS UPPDATERAR OM-D E-M1 OCH OM-D E-M5 MARK II

Nyheter 17 sep 2015

I slutet av november kommer Olympus att lansera firmwareuppdateringar till OM-D E-M1 och OM-D E-M5 Mark II

Olympus-Wordpress

Den första uppgraderingen är till den spegellösa systemkameran Olympus OM-D E-M1, och kommer att få versionsnummer 4.0.

Förutom en förbättrad kompatibilitet med Olympus Capture blir kameran förbättrad med ytterligare 18 funktioner som har särskilt fokus på videoinspelning och professionellt arbetsflöde. Bland annat noteras ett fokusstackingläge, med vilket det ska bli enkelt att ta slagkraftiga makrobilder med skarpa kanter och skärpedjup genom att kombinera åtta bilder. Vidare tillförs utökad rörlig bildhastighet (framerate) med 24, 25 och 30 bilder per sekund för filmuppspelning med biokänsla, men även filminspelning med variabel 5-axlig bildstabilisering. Vad gäller det sistnämnda kan du efter uppdateringen välja mellan mekanisk stabilisering enbart i huset och elektroniska IS stöd.

Ytterligare två nyheter är en infodisplay och ett tyst läge. Det förstnämnda innebär att det under videoinspelning visas information som histogram, nivåmätare, ljudnivå, samt timecode på kamerans LCD-skärm. Det sistnämnda innebär att det går att växla till ett helt tyst läge med elektronisk slutare när du filmar eller fotar stillbilder i miljöer där ljud kan vara ett problem.

Firmwareuppdateringen av Olympus E-M5 Mark II kommer att få versionsbeteckning 2.0, och modellen är redan i utgångsläget utrustad med flera av de funktioner som E-M1-modellen nu uppgraderas med. Nu tillkommer dock ett nytt bildläge för färgsättning och redigering av film.

Spelar du in film och tar upp ljud via en extern mikrofon så kan du glädjas åt en ny automatisk funktion för bild- och ljudsynkronisering. Dessutom tillkommer en fokusgafflingsfunktion som gör att du kan välja det bästa från en serie som fotas automatiskt med olika skärpedjup.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.