Olympus släpper 40-140-mm-objektiv för Micro Four Thirds

Objektiv 9 okt 2010

Micro Four Thirds-objektiven växer återigen i antal. Nu lanserar nämligen Olympus en ny mellanklasstelezoom som motsvarar 80-300 mm. Det handlar om ett objektiv med snabb autofokus och tyst gång. Det sistnämnda ska enligt Olympus vara perfekt vid filmning i HD.

Nya M.Zuiko ED 40-150 mm 1:4,0-5,6 är kompakt, och översatt till 35 mm-standarden motsvarar zoomomfånget 80-300 mm. Objektivet är utrustat med en snabb autofokus och passar utmärkt för porträtt och motiv på medellångt avstånd från kameran.

Fokuseringen är placerad i objektivets bakre del och består av två linselement vilket, enligt tillverkaren, ska göra autofokusen mycket exakt, nära ljudlös och extremt snabb.

M.Zuiko ED 40-150 mm kommer dessutom tillsammans med M.Zuiko ED 14-42 mm i PEN Dubbelzoom kit, och erbjuds i färgerna svart och silver.

Objektivet börjar säljas under oktober månad, och kostar cirka 3 300 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.