Nytt, motoriserat huvud från Manfrotto

Nyheter 19 jun 2017

Timelapse-fotografering är mer populärt än någonsin, och detta märks även på utrustningssidan. Manfrotto har nu lanserat PIXIPano360, ett fjärrstyrt, motoriserat huvud som är till för att underlätta för den som vill fånga såväl timelapse som panorama.

PIXIPano360 är en liten och lätt enhet som är framtagen för smartphones och actionkameror, liksom mer klassiska systemkameror. Som namnet kanske avslöjar kan huvudet rotera i 360 grader, och det klarar en vikt på upp till 2 kilo.

Om man vill använda huvudet tillsammans med en smartphone använder man den medföjande telefonhållaren, Sedan kan man använda en app eller fjärrutlösare föra tt enkelt fånga såväl timelapse som hyperlapse-sekvenser och panoraman. PIXIPano360-appen hjälper dig sedan att ta full kontroll över rotationens hastighet och vinkel.

PIXIPano360 finns tillgängligt i Storbritannien nu, till priset £124.95. Förhoppningsvis dyker det snart upp även på den svenska marknaden.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.