Abeo Pro – flexibelt stativ från Vanguard

Nyheter 12 apr 2013

Abeo Pro är en helt ny stativserie från Vanguard med aluminium- och kolfiberstativ som bland annat erbjuder flexibel uppställning och montering av kameran.

VanguardAbeoPro283AT-Wordpress

De nya stativen i Abeo Pro-serien erbjuder en hel del funktioner för att göra inställningar i olika vinklar och på en rad olika underlag. Till att börja med så går det att vinkla mittenpelaren från 0 till 180 grader steglöst, vilket gör det möjligt att placera din kamera exakt där du vill ha den när du exempelvis vill ta makrobilder. Även benen går att ställa in i ett antal olika vinklar, närmare bestämt 25, 50, och 80 grader. Benen går även att ställa nästan rakt ut för riktiga lågvinkelbilder. En bonus i det sistnämnda sammanhanget är att det följer med en kort mittpelare i paketet.

VanguardAbeoProMulti-Wordpress

I slutet av varje ben erbjuds dessutom tre olika typer av fötter, inklusive spikfot, och fötter som ska ge bra fäste på snö och i sand.

Som nämndes i ingressen så erbjuds det här stativet i både aluminium- och kolfibervarianter, samt i kitversioner med medföljande stativhuvud. De intressantaste kiten i det sammanhanget är aluminiumstativet Abeo Pro 283AGH och kolfiberstativet Abeo Pro 283CGH där stativhuvudet GH-300T med pistolgrepp och integrerad avtryckare ingår. Det stativhuvudet har vi tidigare skrivit om på firstfoto.se.

Avslutningsvis kan vi avslöja att stativen i den nya serien har en maxhöjd på 190 cm, och en hopfälld längd på 78 cm.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.