Arbeta kreativt med oskärpa

Teknik 1 mar 2011

Vi panorerade vår kamera under en långsam slutartid på 1/3 sek för att skapa detta abstrakta landskap.

Ställ in din slutartid
Ta kontroll genom att byta till manuellt fotoläge (slutarprioritet fungerar också) och använd en långsam slutartid. Allt från 10 sek till 1/15 sek fungerar. Vi använde 1/3 sek i det här projektet.

Räta upp
Ett stadigt stativ är nödvändigt. Idealet är ett trevägs stativhuvud så att du kan kontrollera rörelsen mer precist. Placera din kamera så att den panorerar i den vertikala axeln. Om det är det minsta skevt kommer dina vertikala linjer se skeva ut.

Rörelse
Använd en fjärrutlösare så att du inte orsakar några oönskade horisontella rörelser under exponeringen. Börja med att röra kameran vertikalt precis innan du tar bilden så att du fångar en smidig rörelse

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.