CANON SÖKER DEN ULTIMATA STORYTELLERN

Nyheter 8 jun 2017

Är du en storyteller och vill få betald semester och resa runt jorden i ett helt år? Då är det kanske dig Canon letar efter!

 

20170609_storyteller
Foto: Héctor Martínez

Kampanjen 365 days of Summer är en aktivering i Canons nya varumärkesplattform som går under benämningen Live for the Story och som nu lanseras i 19 länder. Den som får jobbet som Canons nya storyteller kommer att jaga sommaren jorden runt och skapa 365 berättelser med hjälp av en kamera.

Varenda dag laddas 200 miljoner foton upp på Facebook och 95 miljoner filmer och foton på Instagram. Vi lever i en bildkultur där vi oftare delar foton än berättelser. Canons nya varumärkesplattform, ‘Live for the story’, uppmuntrar människor att skapa minnen av alla tillfällen i livet, oavsett vad de gör eller var de är. Den rullas i dag ut i nitton europeiska länder.

I samband med detta söker Canon den ultimata storytellern, någon som inte enbart dränker sina vänner och bekanta i selfies eller med bilder på katter och den senaste lunchen. Nu börjar jakten på en kreativ person som under ett år kan tänka sig resa jorden runt och skapa 365 inspirerande berättelser med olika sommarmotiv. Vinnaren kommer att följa värmen månad efter månad, från platser som exempelvis Lissabon och Melbourne till Rio och Buenos Aires.

Vem som helst kan bli Canons nya storyteller och den som väcker liv i konsten att berätta en god berättelse. Det är bara att ansöka via Instagram genom att skicka in sin mest minnesvärda sommarberättelse och tagga den @canonnordic och #LiveForTheStory. Vinnaren kommer att utses av skådespelerskan, producenten, musikern och storytellern Zoe Kravitz, dotter till Lenny Kravitz.

– Sommaren är en tid av spontanitet och att leva i nuet. Vi vill uppmuntra människor att njuta till fullo av varje sekund, för att det är då de bästa historierna skapas, säger Zoe Kravitz.

– Vi hoppas nu att många tar chansen att få bli vår nya storyteller och fortsätta inspirera oss i 365 dagar framåt. Någon som kan få oss alla att ”Live For The Story” varje dag så att vi inte missar de fina ögonblicken, säger Helen Iwefors-Häggblom kommunikationschef Canon Sverige.

För att inspirera andra har Zoë skapat en egen berättelse som reflekterar över några av hennes bästa somrar New York. Hennes berättelse hittar man här: http://www.canon.se/live-for-the-story/?px_source_interaction=hphero

Vinnarbidraget blir bedömt utifrån berättarförmåga, visuell dragningskraft, originalitet och inspirerande kvaliteter. Tävlingen startar den 17 maj (kl. 09:00 svensk tid)och pågår till och med den 28 juni (kl. 23:59 svensk tid). Vinnaren kommer att utses 21 juli. Den som vinner får alla utgifter betalda och chans till en årslång semester.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.