NYTT 12-60 MM-OBJEKTIV FRÅN PANASONIC

Nyheter 24 feb 2016

Panasonics nya vädertätade 12-60 mm-objektiv med inbyggd bildstabilisator är ett intressant tillskott till företagets objektiv i Lumix-serien

Nu har Panasonic lanserat ett nytt 12-60 mm-objektiv med namnet Lumix G Vario 12-60 mm/F3.5-5.6 POWER O.I.S. Med Micro Four Thirds brännviddsförlängningen på 2x medräknad så handlar det alltså om en brännvidd på motsvarande 24-120 mm.

PanasonicLumix_G_Vario12-60mm_f35-56PowerOIS-Wordpress

Som framgår av beteckningen så är objektivets största bländare f/3,5 i det yttersta vidvinkelläget, vilket ökar till f/5,6 i det yttersta teleläget. Dessutom noteras att det är utrustat med en optisk bildstabilisator – nämligen Panasonics Power O.I.S. (Optical Image Stabiliser) – vilken även samarbetar med bildstabilisatorer som är inbyggda i Panasonickameror som GX8.

Objektivet erbjuder en linskonstruktion bestående av 11 linser uppdelade på nio grupper, varav tre asfäriska linser, och ett ED-linselement (Extra-low Dispersion), vilka ska motverka distorsion. Dessutom låter Panasonic meddela att linserna är belagda med flera olika typer av reflexbehandlingar för att motverka spökbilder och ljusfläckar, vilka kan uppstå exempelvis i starkt solsken.

Bländaren är uppbyggd av sju bländarblad som, enligt Panasonic, skapar en vackert rundad bokeh, och förutom ett antal linser så rymmer objektivet även ett fokussystem som drivs av en stegmotor.

Objektivet är vädertätat för att tåla fotografering i lite tuffare miljöer, och dessutom har det en fattning i metall.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.