FZ200 – en ny superzoomare från Panasonic

Kompaktkameror 17 aug 2012

Panasonic har passat på att lansera ett antal kameror, och den nya toppmodellen i kategorin superzoomare heter FZ200. Kameran har en telezoom med en brännvidd på hela 600 mm i teleläget, med en ljusstyrka på f/2,8 rakt igenom. Ett vidvinkelläge på 25 mm ger en zoomfaktor på hela 24x optiskt. Den som är ute efter ännu större förstoring, och inte vill ta till kamerans digitala zoom så erbjuds en ny telekonverter (DMW-LT55) på 1,7x, vilket ger en brännvidd på hela 1 020 mm i teleläget.

FZ200 är utrustad med en ny MOS-sensor på 12,1 megapixlar, som i kombination med bildprocessorn Venus Engine presterar snabba och exakta bilder, även vid höga ISO-tal – i alla fall om vi får tro pressinformationen från Panasonic. Bildserier går att ta med hela 12 bps, och nytt är också den elektroniska sökaren på hela 1,32 MP som visar 100 procent bildfält.

3-tumsskärmen med 460 000 pixlar, är vridbar, och kameran erbjuder full-HD-filmning i progressiv AVCHD upp till 1080p, men också i MP4 för snabb och enkel uppladdning till exempelvis YouTube. Ljudet spelas in i stereo med brusreducering för klar och tydlig ljudåtergivning, och FZ200har även en ingång för extern mikrofon. Kameran kan dessutom filma slowmotionsekvenser i HD i hastigheten 120 bps.

Lumix FZ200 finns i butik under augusti, priserna var vid skrivande stund ej satta.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.