Metro Photo Challenge 2013 är igång!

Aktuellt 10 sep 2013

Den nionde upplagan av Metro Photo Challenge är igång, och den här gången är det de sex sinnena och det universella språket som står i fokus

MetroPhotoChallenge-Wordpress

Nu har världens största fototävling för amatörfotografer Metro Photo Challenge dragit igång för nionde året i rad. I 2013 års upplaga är det de sex sinnena och det universella språket som står i fokus.

Mellan den 2 september och 21 oktober kan svenska folket skicka in sina bilder till tävlingen och även rösta på sin favoritbild. Den svenska juryn kommer att välja ut sex finalister, en i varje kategori, som kommer att gå vidare till den globala finalen. Svenska folket kommer i sin tur att få rösta fram sex finalister, en i varje kategori, som också de går vidare till den globala finalen. Totalt skickas alltså 12 svenska finalister vidare. De globala vinnarna presenteras den 4 november.

Det globala förstapriset är en unik resa med fotouppdrag till Ghana i Västafrika. Den åtta dagar långa resan arrangeras av Metro i samarbete med Reach for Change.

2012 slog tävlingen rekord globalt när 80 000 fotografer från världen över skickade in över 250 000 bilder. ”I år kan vi presentera flera nyheter på både sajten och i tävlingen”, säger Jenny Bloth, projektledare för Metro Photo Challenge. ”Bland annat kan man i år tävla med Instagram i kategorin sjätte sinnet. Man har också sin egen profilsida där alla ens bilder samlas, och man kan följa andra användare och de kan följa dig. Nytt för i år är även att man kan söka på både bilder och användare och lätt hitta det man letar efter. Hela tävlingssajten har även fått en både snyggare och mer användarvänlig design och bättre gränssnitt.”

Kategorier 2013

• LUKT

• HÖRSEL

• SYN

• KÄNSEL

• SMAK

• DET SJÄTTE SINNET (man kan tävla med Instagram och retusch är tillåten)

Den svenska juryn består av följande personer

• Urban Brådhe – (Juryordförande). Pressfotograf på Metro och har varit med i juryn för Metro Photo Challenge Photo sedan tävlingen började 2004.

• Håkan Elofsson – ämnesansvarig för Fotoutbildningen på Berghs School of Communication. Har haft en lång rad av utställningar genom åren, senast på Fotografiska i Stockholm.

• Emilie Asplund – prisbelönt frilansfotograf.

• Gustav Gräll – Frilansande världsvan resefotograf.

• Lotta Bergseth – Fotograf som jobbar sedan 10 år på Metro.

• Anja Callius – frilansfotograf som vunnit Polhem-Stipendiet, och haft ett flertal egna utställningar.

Metro Photo Challenge anordnades i Sverige första gången för nio år sedan. Tre år senare, 2007, genomfördes tävlingen globalt för första gången. 2012 skickade 80 000 fotografer från världen hela världen in över 250 000 bilder till tävlingen. Syftet med Metro Photo Challenge är att förena människor världen över med hjälp av fotografiets universella språk och att belöna duktiga och talangfulla fotografer.

Mer information hittar du här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.