Fujifilms nya håller reda på var du tog bilden

Kompaktkameror 9 jan 2011

Kompaktzoomkameran FinePix F550 EXR är utrustad med en sensor på 16 megapixlar, och ett 15x zoomobjektiv på motsvarande 24-360 mm. Sensor och bildprocessor är identiska med de som finns i HS20, vilket bland annat innebär en seriebildtagningshastighet på 8 bilder per sekund i högsta upplösningen. Bildskärmen håller också samma mått – tre tum med 460 000 pixlar.

Den stora nyheten i kameran är en inbyggd GPS som håller reda på var bilderna tas. För dig som vill hålla reda på exempelvis en resväg ihop med vilka bilder som togs, kan kameran uppdatera sin position var 10:e minut.

Utöver ovanstående kan nämnas att FinePix F550 EXR även kan fotografera i RAW-format, vid sidan om JPEG-formatet, och dessutom erbjuder filmning i full-HD-upplösning.

För dig som inte är intresserad av GPS-funktionen kan nämnas att en snarlik kamera utan GPS lanseras samtidigt, nämligen FinePix F500 EXR. F500 EXR kommer att finnas i fem olika färger, medan F550 EXR endast erbjuds i svart med röda detaljer.

FinePix F550 EXR når butikerna under mars månad, och priset kommer att hamna på 3 695 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.