Fujifilm släpper uppföljare till FinePix HS10

Kompaktkameror 8 jan 2011

FinePix HS20 EXR är superzoomkameran som ersätter den tidigare HS10-modellen, och nykomlingen har fått en sensor med högre upplösning – 16 megapixlar jämfört mot tidigare 10. Zoomomfånget är dock, precis som hos föregångaren 30x, eller motsvarande 24-720 mm.

Kameran är dessutom utrustad med en bildprocessor och sensor som arbetar med Fujifilms EXR-teknik, vilken efterliknar det mänskliga ögats sätt att se bilder. Utöver det kan nämnas att det dynamiska omfånget har ökats från HS10:ans 400 procent till 1600 procent, och summan av detta blir enligt Fujifilm bättre bilder under alla ljusförhållanden. Bildprocessorn har även utökats med fler områden för sin automatiska motivigenkänning.

FinePix HS20 EXR har en bildskärm på tre tum med en upplösning på 460 000 pixlar. Gränssnittet har vektorbaserad grafik, vilket ska ge bättre läsbar text och grafik utan skarpa pixelkanter.

Övriga funktioner som bör nämnas är en seriebildtagningshastighet på 8 bilder per sekund i högsta upplösning, upp till 320 bilder per sekund vid 320 x 112 pixlar, fotografering i RAW-format, vid sidan om fotografering i JPEG-format, och filmning i full-HD-upplösning med stereoljud.

Kameran kommer att finnas tillgänglig i butik under mars månad med ett riktpris på 4 495 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.