Ny spegellös från Samsung

Systemkameror 7 jan 2011


Nu har Samsung lanserat efterföljaren till företagets spegellösa kamera NX10. Den nya modellen har, inte helt förvånande, fått beteckningen NX11, och är bland annat kompatibel med i-Function-funktionen som introducerades i samband med lanseringen av Samsung NX100.

I-Function-funktionen gör det möjligt för fotografen att med vänsterhanden byta kamerainställningar genom att trycka på en knapp inbyggd i kompatibla objektiv, och det intressanta i sammanhanget är att det kan ske utan att användaren behöver ta ögat från sökaren. I-Function-funktionen ger direktåtkomst till inställning av slutarhastighet, bländare, exponeringskompensation, vitbalans, och ISO-värde.

Ytterligare en nyhet i NX11 är ett nyutvecklat handgrepp, vilket ska göra fotograferingen både enklare och mer komfortabel. Dessutom erbjuds ett smart panoramaläge som tillåter plåtning av panoramabilder i ett enda svep.

Förutom nyheterna delar NX11 övriga specifikationer med NX10-modellen, vilket bland annat innebär en 14,6-megapixelsensor i APS-C-storlek, inbyggd blixt, elektronisk sökare, 3-tums AMOLED-LCD-skärm, och en möjlighet att spela in film i HD-upplösning (720p).

Samtidigt passar Samsung på att lansera ytterligare två nya i-Function-objektiv, nämligen ett 20 mm pannkaksobjektiv, och ett zoomobjektiv på motsvarande 20-50 mm.

NX11 kommer att säljas i paket tillsammans med en uppdaterad version av det ursprungliga kitobjektivet på 18-55 mm. Den stora nyheten i det sammanhanget är att objektivet utrustats med i-Function-funktionalitet.
NX11 kommer att börja säljas under mars månad, och pris var inte fastställt när det här skrevs.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.