Ny superzoom från Fujifilm

Kompaktkameror 2 Dec 2011

Förra veckan kunde vi berätta om Ricohs nya superzoom, och bara en vecka senare kommer Fujifilms svar – en helt ny superzoom med 26x zoomomfång. Och nykomlingen har fått namnet X-S1.

Kameran är byggd runt en 12 megapixels CMOS-sensor, vilket för övrigt är en likadan sensor som sitter i Fujifilms avancerade kompaktkamera X10. Zoomobjektivet har som sagt ett 26x stort zoomomfång som motsvarar 24-624 mm, alltså en ganska hyfsad vidvinkel, annars är ju 26 eller 28 mm vanligast på de flesta superzoomar. Bländaren är godkänt ljusstark och ligger mellan f/2,8 till f/5,6, beroende på brännvidd.

Andra trevliga funktioner som nya X-S1 kan ståta med är möjligheten att fotografera i RAW-format, en elektronisk sökare med hela 1,44 megapixels upplösning och en vinklingsbar display med 460 000 bildpunkter. Kameran har även möjlighet att filma video i full-HD-upplösning.

X-S1 kommer att finnas i butik under januari 2012, och prislappen kommer hamna runt 7 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

1 kommentar

Nicklas 26 Dec 2011

Ja är det AA batterier på denna också ? Fuji har ju hållit fast vid det med sina tidigare superzoomar

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.