FUJIFILM X-E2S MED FÖRBÄTTRAD AUTOFOKUS

Nyheter 5 feb 2016

X-E2s är en uppdaterad kamera i Fujifilms X-serie med spegellösa systemkameror. Den största förändringen jämfört med föregångaren hittar vi i autofokussystemet, men noterar även en valbar elektronisk slutare, och ett förbättrat grepp

FujifilmX-E2s-fram-WordpressNya Fujifilm X-E2s använder en likadan bildsensor på 16,3 MP (X-TransTM CMOS II) och processor (EXR processor II) som tidigare lanserade Fujifilm X-E2, men har uppdaterats med flera nya funktioner och förbättringar. Kameran har bland annat fått ett helt nytt autofokussystem med högre prestanda och bättre anpassning för rörliga motiv, valbar elektronisk slutare som möjliggör en maximal slutartid upp till 1/32000, samt bättre grepp och hantering.

De mjukvaruförbättringar som gjorts i Fujifilm X-E2s kommer även bli tillgängliga för användare av Fujifilm X-E2 genom en firmwareuppdatering. Uppdateringen går att ladda ner från och med den 4 februari 2016.

FujifilmX-E2s-ovan-Wordpress

X-E2s väger 350 gram och är utrustad med manuella reglage för de viktigaste inställningarna, som bländare, slutartid och exponeringskompensation. Kameran har dessutom sju anpassningsbara funktionsknappar. Vill du istället att kameran automatiskt ska hantera samtliga inställningar går det att växla till den nya autoinställningen SR-Auto. I det läget väljer kameran automatiskt optimala inställningar beroende på motiv och situation.

Kamerans elektroniska OLED-sökare har en upplösning på 2 360 000 pixlar, och ger en förstoringsgrad på 0,62x.

X-E2s har ett nytt autofokussystem, vilket sedan tidigare finns tillgängligt i X-T1 med firmware 4.0, samt X-T10. En nyhet i det sammanhanget är att autofokusläget ”enskild punkt” har kompletterats med ”zon” och ”bred/spårning”, som båda använder 77 autofokuspunkter (49 punkter i läget ”enskild punkt”) över ett större område för att förbättra kamerans förmåga att fånga rörliga motiv.

FujifilmX-E2s-bak-Wordpress

Vidare har autofokushastigheten under sämre ljusförhållanden förbättras tack vare att bildsensorns fasdetektionspixlar nu fungerar ner till 0,5 EV (tidigare 2,5 EV), och i läget ”enskild punkt” delas nu fokusområdet in i mindre delar för att med större noggrannhet kunna bestämma avståndet till motivet.

Därtill upptäcker och fokuserar funktionen ”ögondetektion” automatiskt på ögon, vilket ska göra det enklare att fotografera porträtt med stor bländaröppning.

Fujifilm X-E2s kommer att börja säljas i februari 2016 till ett cirkapris på 7 000 kronor. Kameran inklusive ett XF18-55 F2,8-4-objektiv får ett cirkapris på 10 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.