55-200 mm från Fujifilm

Nyheter 18 apr 2013

Nu lanserar Fujifilm ett nytt 55-200 mm-objektiv med inbyggd bildstabilisator. Beteckningen är Fujinon XF55-200mm F3,5-4,8 R LM OIS

FujifilmFujinonXF55-200mm-Wordpress

Det nya objektivet med en brännvidd på motsvarande 84-305 mm (i 35 mm-världen)  lanseras med fattning för Fujifilms spegellösa systemkameror X-Pro1 och X-E1, och enligt tillverkaren ska den inbyggda bildstabilisatorn erbjuda upp till 4,5 stegs långsammare slutartider med bibehållen skärpa även vid handhållen fotografering i svagare ljus.

Fujinon XF55-200mm använder sig av två linjära motorer som ska vara extremt tysta, varför objektivet lämpar sig väl även för videofilmning. Dessutom innehåller nykomlingen ED-linser, inklusive ett super-ED-element som är extra effektivt när det gäller att råda bot på problem med kromatisk aberration.

Utöver det kan nämnas att objektivet använder Fujinonytbeläggningen HT-EBC Coating för att motverka reflektioner, ljusfläckar och förekomsten av spökbilder, har en närgräns på 1,1 meter över hela zoomomfånget, och är utrustad med en bländarring, som i steg om 1/3 bländarsteg gör det möjligt att enkelt ställa in bländaren även när du håller ögat mot sökaren.

I samband med lanseringen av det nya 55-200 mm-objektivet passar Fujinon på att släppa en firmwareuppgradering för X-Pro1 och X-E1. Tack vare nya algoritmer  ska programmet maximera det nya objektivets fokusering genom hela zoomomfånget. Uppgraderingen ska, enligt Fujifilm, även förbättra autofokushastigheterna hos övriga XF-objektiv från företaget.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.