FUJIFILM X70 – NY AVANCERAD KOMPAKT MED 28 MM-OBJEKTIV

Nyheter 22 jan 2016

Nu har Fujifilm lanserat sin minsta kompaktkamera någonsin med en X Transsensor i APS-C-storlek. Därtill är nykomlingen utrustad med ett 28 mm fastobjektiv och en tryckkänslig, samt roterbar skärm

FujifilmX70-fram-WordpressNya X70 är Fujifilms minsta och lättaste kompaktkamera någonsin med en APS-C sensor av X Trans-typ. Dessutom är den utrustad med ett Fujinonobjektiv på motsvarande 28 mm.

Genom att använda den optiska designen från X100-serien har det varit möjligt för utvecklarna på Fujifilm att utveckla ett kompakt vidvinkelobjektiv i ett mindre kamerahus. Det nya Fujinon-objektivet på 18,5 mm/f2,8 (motsvarande 28 mm i 35 mm-formatet) innehåller sju linselement i fem grupper, varav två är asfäriska. Dessutom erbjuder objektivet en bländare med nio bländarblad. Bildsensorn och processorn är av samma typ som sitter i X100T-modellen. FujifilmX70-bak-Wordpress

X70 är den första kameran i X-Serien med en tryckkänslig skärm, och den går dessutom att rotera 180 grader. Skärmen erbjuder funktionen touchfoto och fokusområdesval vid fotografering, och det går att svepa mellan bilder i bildvisningsläget och zooma in genom att nypa.

Reglage för slutartid, bländare och exponeringskompensation ger full manuell kontroll, men kameran är även utrustad med ett autoreglage, vilket aktiverar det automatiska Advanced SR Auto mode-läget.

Fujifilm X70 beräknas vara tillgänglig i butik i februari 2016 i två färgalternativ – svart eller silver, och priset kommer att ligga på runt 7 000 kronor. Tillsammans med X70 lanseras även vidvinkelkonvertern WCL-X70, och den externa optiska sökaren VF-X21.

FujifilmX70-ovan-Wordpress

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.