NYTT 16-55 FRÅN FUJIFILM

Objektiv 8 jan 2015

Nu har Fujifilm lanserat ett 16-55 mm-objektiv som bland annat erbjuder dubbla linjära motorer och ED-linselement.

Fujinon XF16-55 mmF2,8 R LM WR

 

Fujifilm har varit flitiga under de senaste året och lanserat en hel del nya produkter, och nu är det dags igen. Den här gången handlar det om ett 16-55 mm-objektiv med beteckningen Fujinon XF16-55 mmF2,8 R LM WR.

Nykomlingen är en väderskyddad normalzoom med en konstant maximal bländare på F2,8 genom hela omfånget. Objektivet har en brännvidd motsvarande 24-84mm (i 35mm-format), och det interna fokussystemet i kombination med dubbla linjära motorer möjliggör, enligt Fujifilm, en mycket snabb, tyst och exakt autofokus.

XF16-55 F2,8 har en optisk design som består av 17 linselement i 12 grupper med tre asfäriska linselement och tre ED-linselement för att minimera uppkomsten av sfärisk och kromatisk aberration. Objektivet har två typer av antireflexbehandling, både HT-EBC (High Transmittance Electron Beam Coating), samt den nyutvecklade Nano-GI (Gradient Index), vilka tillsammans ska reducera spökbilder och linsöverstrålning.

XF16-55 F2,8 väger 655 gram och har en filterdiameter på 77mm. Objektivet börjar säljas under februari till ett pris på cirka 11 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.