DUBBEL LYCKA

Teknik 21 Dec 2015

Kombinera element från två olika bilder

DubbelLycka-Wordpress Skicka digitala bilder eller exponerad film till andra fotografer för att se vad de kombinerar den med. Det är just det Denis Yakovlev gör, och de dubbla exponeringarna han skapar med sina kollegor är riktigt iögonfallande.

”Jag har ingen möjlighet att resa världen runt, men min film kan det”, förklarar han. ”Jag skickar min film till en annan fotograf, och så skapar vi roliga dubbelexponeringar och bearbetar sedan resultaten.”

www.lensculture.com/denis-yakovlev

Sätt igång

  • Vare sig du fotograferar analogt eller digitalt så behöver du startbilder med slagkraftiga motiv eftersom du kommer kombinera element från olika bilder.
  • Photoshops blandningsläge Raster multiplicerar ljusvärdena i lagret under med de i lagret över.
  • För en guide till hur du skapar ett dubbelexponeringsporträtt i Photoshop kan du ta en titt på www.bit.ly/dc164double

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.