PLOCKA ISÄR DET

Teknik 25 aug 2014

Visa konstruktioners verkliga jag

PlockaIsarDet-Wordpress

Börja smått med något som kan läggas ut på ett vitt A3-papper på marken nära glasdörrar, eller ett stort fönster. Använd ett stativ som låter dig placera kameran högt nog och parallellt med marken eftersom du vill arbeta med en liten bländare och ett lågt ISO-tal för att få fram alla de små detaljerna.

Använd reflexskärmar för att reflektera ljus mot mörkare områden. Aktivera Live View, och var beredd på att städa upp bakgrunden när du bearbetar bilden.

Sätt igång

• För att bakgrunden ska bli helt vit anger du lite positiv exponeringskompensation.

• Aktivera Högdagervarningen vid visningen och kontrollera histogrammet – lite överexponering i bakgrunden är inget problem, speciellt om du fotar i RAW.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.