CFF visar She’s in the picture

Aktuellt 7 okt 2011

Centrum för fotografi (CFF) på Tjärhovsgatan 44 i Stockholm visar under tiden 7 oktober-13 november utställningen She’s in the picture.

Då CFF inför höstens utställning bjöd in konstnären och fotografen Julia Peirone för en separatutställning valde hon i sin tur att bjuda in ytterligare åtta konstnärer. Bakgrunden till det var det konstnärliga sammanhang som Peirone upplevde sig vara i tillsammans med en grupp konstnärer vars arbeten gestaltar teman i likhet med de hon själv behandlar. Det gemensamma val av ämne och motiv som under senare år varit framträdande inom den samtida konsten är bilden av tjejen eller kvinnan. De konstnärer som bjudits in för att delta i utställningen arbetar alla med fotografi och film eller i nära anslutning därtill. En del av konstnärerna arbetar kontinuerligt med dessa teman, andra har valts med anledning av vissa verk som stämmer med utställningens ämne och sammanhang.

Kvinnan eller flickan som motiv är ett klassiskt tema inom konsten. I denna utställning är bilden av henne tolkad, analyserad och gestaltad ur flera olika perspektiv vilka sträcker sig över flera olika plan, från ett djuppsykologiskt till ett ytligare massmedialt. I utställningen dyker Hon upp i allt från tonårsflickans okontrollerade gester till den gamla kvinnans åldrande.

De medverkande konstnärerna är Cecilia Bonilla, Elin Elfström, Katarina Elvén, Jenny Källman, Anna Linderstam, Maria Nordin, Année Olofsson, Julia Peirone och Anna Strand.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.