SNEZANA VUCETIC BOHM VISAR BILDER PÅ CFF

Aktuellt 24 apr 2015

Nu och fram till och med den 10:e maj pågår en drömsk och lätt kuslig fotoutställning på Centrum För Fotografi i Stockholm, och det är Snezana Vucetic Bohm som visar upp sina bilder

SnezanaVuceticBohm-Wordpress

I en utställning speciellt framtagen för CFF visar Snezana Vucetic Bohm bilder ur den fotografiska sviten Nightwood tillsammans med flera nya fotografiska arbeten och ett approprierat objekt. Hon utforskar ett svårgripbart existentiellt tillstånd av utsatthet som förstärkts av den kusliga skådeplatsen för Nightwood – ett sällsamt skogslandskap efter solnedgången invid en bilväg som löper längs med havet. Ett i det närmaste filmiskt händelseförlopp tar sin början när det slumpmässiga ljuset från förbipasserande bilar skär genom nattmörkret och i avslöjande ögonblick tydliggör att också denna drömlika plats är oroväckande verklig.

Vucetic Bohm väcker minnen till liv, och när den vagt dissonanta scenen nu är satt gör både verkliga och fiktiva karaktärer entré i olika roller. Som ett exempel blandas mytologi i realismen när Hades och Persefone träder in representerade av en förminskad kopia av Berninis 1600-talsskulptur. Vucetic Bohm väver samman olika beståndsdelar av fragmentariska och motsägelsefulla berättelser som inte verkar vara avsedda att någonsin bli helt genomlysta eller nå en upplösning – ett uttryck för hennes säregna sätt att berätta.

Utställningen pågår fram till och med den 10:e maj på Centrum För Fotografi på Tjärhovsgatan 44 i Stockholm.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.