Canon utökar EF-serien

Objektiv 21 Nov 2012

Canons nya EF 24-70 mm f/4L IS USM och EF 35 mm f/2 IS USM innehåller asfäriska linser, har Super Spectra antireflexbehandlingar för varje enskild del, Canons bildstabiliseringsteknik (IS) och ultraljudsmotorer för supersnabb autofokus.

EF 24-70mm f/4L IS USM är det senaste objektivet med hybridbildstabilisering, vilket ska ge skakningsfria tagningar från alla avstånd. Det har även en ny makrofunktion som optimerar placeringen av linsgrupperna vid makrofotografering och ger tagningar med maximal förstoring 0,7x.

Objektivet har också ett nydesignat bildstabiliseringssystem (IS) för bättre skärpa och objektivets bildstabilisering i 4 steg samt hybridbildstabiliseringen ska kompensera vinkel- och förskjutningsrörelser vid makrofotografering för stabilare närbilder.

USM-tekniken, tillsammans med en högpresterande CPU och avancerade AF-algoritmer ska ge korrekt, tyst och svarsvillig autofokusering.

Utsidan har ett läderliknande hölje och en omarbetad utformning ska göra objektivet lättanvänt. Objektivet har en damm- och dropptät konstruktion och en låsfunktion som skydd mot stötar under transport och resor. En fluorinebeläggning ska förhindra att damm, smuts och fingeravtryck fastnar på linsernas främre och bakre element.

Nya EF 35mm f/2 IS USM är Canons första 35 mm-objektiv med fast brännvidd som har optisk bildstabiliseringsteknik. Den ljusstarka, fasta bländaren f/2 innebär att man kan arbeta med kort skärpedjup, och optisk bildstabilisering i 4 steg ska ge skarpa bilder i svaga ljusförhållanden vid handhållen tagning. Stöd för avkänning av panorering ingår och läget Panning IS aktiveras automatiskt så att rörelsen fångas med större noggrannhet.

EF 35mm f/2 IS USM har en asfärisk glasgjuten lins i den bakre optiska banan, vilken ska korrigera aberrationen i hela det optiska systemet, och kombinationen av ringformad ultraljudsmotor och högpresterande CPU ska även ge snabb autofokusering. Manuell fokusering är alltid möjlig.?

Båda objektiven börjar säljas under december och de rekommenderade priserna är:
14 000 kronor för EF 24-70mm f/4L IS USM, och 7 600 kronor för EF 35mm f/2 IS USM
Försäljningsstart för båda objektiven är december 2012.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.