Ännu ett stativmärke till Sverige

Kringutrustning 21 Nov 2012

Du tycker kanske att det finns tillräckligt med stativmodeller på marknaden. Focus Nordic har dock hittat en tillverkare som man anser har det lilla extra – företaget heter Sirui.

Även om stativen ser ut som de flesta andra vid en första anblick så finns en hel del unika detaljer, som smidda material, istället för gjutna. Det ger starkare och stabilare stativ som tål mycket hög belastning. Stativen har tack vare den goda hållbarheten 6 års garanti.

Benen på de flesta modeller kan vikas upp 180 grader, vilket gör dem mindre när de är hopfällda. En väska med löstagbar axelrem som också kan fästas direkt på stativet för den som vill ha en bärrem men inte väska, ingår också.

De flesta modellerna har inbyggda justerbara spikfötter och ett inbyggt enbensstativ.

Kolfibermodellerna är dessutom uppbyggda med 8 lagers kolfiber för bästa möjliga hållbarhet.

I sortimentet finns aluminiumstativ, kolfiberstativ, enbensstativ, samt kulleder och videohuvuden. Stativen finns tillgängliga i Norden, och har du möjlighet att vara där, så kommer de att visas upp på Fotomässan i Stockholm den 23-25 november.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.