Canon PowerShot S120 är här!

Nyheter 1 sep 2013

Nu har Canon förnyat sin S-serie med avancerade kompaktkameror i litet format genom att lansera PowerShot S120. Nykomlingen erbjuder bland annat en seriebildtagning på nio bilder per sekund, en ISO-känslighet på upp till ISO 12800, och har en tryckkänslig skärm på tre tum 

Canon PowerShot S120 I hjärtat av kameran sitter Canons nya bildprocessor DIGIC 6. Canons HS System kombinerar DIGIC 6-processorn med en 12,1 megapixels CMOS-sensor av 1/1,7-typ som, enligt Canon, ska leverera bilder med bredare dynamiska omfång, lågt brus och stor detaljrikedom även i sämre ljusförhållanden tack vare en ISO-känslighet på upp till ISO 12800. PowerShot S120 är dessutom den första modellen i S-serien som har utrustats med ett f/1,8-objektiv på motsvarande 24-120 mm.

PowerShot S120 erbjuder bildserier med upp till 9 bilder per sekund. Det ska även vara möjligt att utnyttja kamerans förbättrade autofokushastigheter som ska vara 50 procent snabbare än föregångaren PowerShot S110.

Det tunna och kompakta kamerahuset har flera manuella kontroller, och bilderna kan delas trådlöst och direkt till bärbara enheter och sociala nätverk. Viktiga inställningar kan justeras på många olika sätt – via de speciella kontrollknapparna, via den tryckkänsliga 3-tumsskärmen, eller med S-seriens nu välkända objektivring.

Då kameran vänder sig mot avancerade användare så erbjuds fotografering i RAW-format, och kameran har två nya kreativa filter – Stjärnor och Bakgrundsoskärpa. Dessutom har Canon förbättrat kapaciteten i HDR-läget. Stjärnläget ger med sina tre förinställningar Stjärnklar natthimmel, Stjärnspår och Stjärnor, och intervallfilm användarna möjlighet att fånga ett stjärnbestrött himlavalv. Det nya läget Backgrundsoskärpa skapar direkt effekten av ett kort skärpedjup genom att automatiskt skapa bakgrundsoskärpa, och det förbättrade HDR-läget ger extra frihet att fotografera handhållet för bilder med stort dynamiskt omfång.

PowerShot S120 är utrustad med Wi-Fi för att via Internet trådlöst kunna dela och överföra bilder till sociala nätverk, eller via bärbara enheter som smartphones och surfplattor. Stödet för GPS-märkning via mobil innebär att platsdata kan taggas på bilderna med hjälp av Canons speciella app för smartphones eller surfplattor. Den nya funktionen Bildsynk skyddar minnesvärda bilder. Bilder kan väljas ut och skickas trådlöst med hjälp av Bildsynk, som fastställer den bästa metoden för säkerhetskopiering av bilder, antingen via lagring online i molnet, eller på en registrerad dator, och sedan automatisk synkronisering.

PowerShot S120 hanterar 60p-filminspelning i Full HD-upplösning (1920 x 1080) med stereoljud. Kamerans optiska zoom kan användas under inspelningen och motivföljande autofokus för filmer ska se till att motiven blir klara, skarpa och fokuserade.

För att vara ännu mer kompatibel med smartphones och surfplattor kan kameran även spela in i MP4-format, och filmerna kan kodas om direkt i kameran. Filmfilens storlek komprimeras och ska dessutom bli 88 procent mindre.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.