X-A2 – NY MINSTING FRÅN FUJIFILM

Systemkameror 22 jan 2015

Nu har Fujifilm förbättrat den lilla X-A1-modellen, och resultatet heter X-A2. Nykomlingen erbjuder bland annat en vinklingsbar skärm, nyutvecklade filmsimuleringslägen och en hel del annat

Fujifilm X-A2

Den nya spegellösa systemkameran Fujifilm X-A2 är lika liten som föregångaren X-A1, men med flera förbättringar och nya funktioner. Kameran har en CMOS-sensor i APS-C-storlek med 16 MP.

X-A2 har flera nyutvecklade inställningar för autofokus (Eye Detection AF, Automakro AF och Multi-target AF) som kameran, enligt Fujifilm, justerar automatisk beroende på motiv för en snabb, enkel och exakt autofokus. X-A2 är också den första kameran i X-Serien med en skärm som går att vinkla 175 grader, vilket är praktiskt om du ska fota självporträtt tillsammans med det nya objektivet XC16-50mm F3,5-5,6 OIS II, som ha en närgräns på 15 cm. Telezoomen, XC50-230 kommer även den i en ny version (XC50-230 mm F4,5-6,7 OIS II) med förbättrad bildstabilisator.

X-A2 erbjuder flera kreativa bildinställningar, exempelvis åtta avancerade filter och sex olika filmsimuleringslägen, inklusive de nyutvecklade Classic och Chrome.

Med kamerans inbyggda Wi-Fi går det dessutom att föra över bilderna till en smartphone, surfplatta, trådlös skrivare eller dator.

Fujifilm X-A2 kommer finnas tillgänglig i färgerna brun och silver, och börjar säljas under våren. Pris var ännu inte fastställt när detta skrevs.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.