LUMIX GF7 – NY SPEGELLÖS FRÅN PANASONIC

Systemkameror 22 jan 2015

Den senaste spegellösa systemkameran från Panasonic heter GF7, och den erbjuder bland annat en tryckkänslig vinklingsbar skärm med ett speciellt selfieläge, ett hoppfotoläge, och hela 22 stycken digitala filter

Panasonic Lumix GF7

Nu har Panasonic lanserat den spegellösa systemkameran Lumix GF7, vilken kommer att ersätta GF6-modellen. Nykomlingen innehåller en 16 megapixels Digital Live MOS-sensor, och levererar bland annat full-HD-video (1 920 x 1 080, AVCHD Progressive-, eller MP4-format).

GF7 finns i färgerna svart och brunt, med inslag av silver, och greppet har läderstruktur.

Den tryckkänsliga 3-tumsskärmen på baksidan har en upplösning på 1 040 000 pixlar, och kan roteras 180 grader, vilket bör kunna inbjuda till annorlunda fotovinklar. När du vinklar upp skärmen aktiveras kamerans Self Shot-läge automatiskt så att selfien ska bli så bra som möjligt.

Panasonic Lumix GF7

Bland kamerans övriga funktioner noteras 22 olika filter, exempelvis Retro, Dynamisk monokrom, och leksakseffekt. Filtereffekterna i Creative Control-funktionen gör det även möjligt att ta bilder med och utan filter samtidigt.

Dessutom noteras möjligheten att med kameran skapa intervallfotosekvenser för att dokumentera förändringar i en scen under ett längre tidsintervall, medan Stop Motion Animation gör det möjligt att skapa animerade filmer med statiska objekt.

En annan intressant funktion som GF7 är utrustad med heter Jump Snap, och med den är det möjligt att fota personer som hoppar upp i luften. Med hjälp av en smartphone, som är fjärrkopplad till kameran registreras hoppets högsta position, varpå kameran tar bilden.

Panasonic Lumix GF7

Med Panasonic Image-appen kan du fjärrstyra kameran via en smartphone eller surfplatta, och integrerad WiFi-uppkoppling gör det även möjligt att direkt publicera videoklipp på sociala medier, eller skicka vidare till externa mottagare.

Lumix GF7, inklusive ett 12-32 mm-objektiv, kommer att få ett cirkapris på 6 000 kronor, och försäljningen startar under mars månad.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.