PANASONIC G7 TAR KONSUMENT-4K TILL NÄSTA NIVÅ

Nyheter 21 maj 2015

Den senaste spegellösa systemkameran i Panasonics G-serie heter Lumix G7, och den kombinerar högupplösta bilder med 4K-funktioner. Den mest spännande bland de sistnämnda är möjligheten att direkt i kameran plocka ut enskilda 4K-bilder ur 4K-filmer

PanasonicLumixG7-fram-Wordpress

Nu har Panasonic lanserat ännu en spegellös systemkamera i G-serien, och nykomlingen har fått namnet Lumix G7. Panasonic var först ut med att lansera en konsumentkamera som klarade att filma i 4K-upplösning, vilket alltså är fyra gånger full-HD-upplösning, eller 3 840 x 2 160 pixlar. Den stora nyheten i G7 är helt klart funktionen ”4K Photo”, vilken ger möjligheten att plocka ut enskilda bildrutor ur en 4K-film, och spara dem som 8 MB stillbilder. När du tagit din filmsekvens så är det möjligt att redan i kameran skrolla genom 30 bilder per sekund och välja exakt den bildruta du vill ur sekvensen.

PanasonicLumixG7-bak-Wordpress

Vid 4K-filmning tar kameran filmsekvenser i hastigheten 30 bilder per sekund så länge du håller ner slutarknappen med en maximal filstorlek på 4 GB. En nyhet är att 4K-filmning erbjuds i tre olika lägen. Det intressantaste läget, betecknat ”4K Pre-burst” ger möjlighet till kontinuerlig filmning, och sparar 30 bildrutor före, och 30 bildrutor efter att du har tryckt på avtryckaren. Det ger sammanlagt 60 4K-bildrutor per sekvens, och gör att du kan trycka till på avtryckaren så fort något intressant har hänt, vilket ger en sekvens som börjar strax innan du tryckte till strax efter tryckningen. På så sätt går det att fånga sekvenser som normalt missas vid filmning.

Under skalet sitter en 16-megapixelsensor och en nyutvecklad Venusprocessor. Kameran väger 410 gram, inklusive kamerahus, batteri och SD-kort, och är utrustad med en digital OLED-sökare med 100 procent synfält, och en tryckkänslig vinklingsbar 3-tumsskärm med 1 040 000 pixlar.

PanasonicLumixG7-ovan-Wordpress

Vidare säger Panasonic att man har effektiviserat kamerans autofokusmotor ytterligare jämfört med föregångaren. Dessutom har man integrerat WiFi i modellen, vilket bland annat gör det möjligt att ansluta den trådlöst till din smartphone eller surfplatta. Därefter är det möjligt att ladda upp bilder till sociala medier eller maila dem direkt. Den uppkopplade enheten kan även användas som fjärrkontroll för G7:an, och du kan då på distans exempelvis ändra fokus, bländare, slutarhastighet, och ISO-värde innan du trycker på avtryckaren.

Utöver det ovanstående kan även nämnas att kameran även är utrustad med ett 3,5 mm mikrofonuttag, erbjuder fokuspeaking, och ett tyst läge.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.