Videoanpassat objektiv från Samyang

Objektiv 16 aug 2013

Nu utökar Sydkoreanska Samyang sitt utbud, genom att lansera ett 16 mm f/2,2-objektiv speciellt anpassat för filmning med systemkameror

Samyang V-DSLR 16 mm T2,2 ED AS UMC CSDet nya objektivet har beteckningen Samyang V-DSLR 16 mm T2,2 ED AS UMC CS, och är ett raktecknande vidvinkelobjektiv som innehåller 13 linselement i 11 grupper, däribland en ED-lins och två asfäriska linselement.

Nykomlingen är kompatibelt med befintliga Follow Focus-system och har, enligt den svenska distributören Focus Nordic, en smidig och ljudlös roterande bländarring. Det gör att det bekvämt och effektivt ska gå att ändra både på skärpa och skärpedjup under inspelning.

Optiken är anpassad för kameror med APS-C sensor, och finns med fattningar för Nikon F, Canon EF, Canon M, Sony A, Sony E, Fujifilm X, och MFT 4/3.

Objektivet börjar levereras i september till ett pris på cirka 4 660 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.