Se Purity i Fotografins rum på Malmö Museer

Aktuellt 15 aug 2013

I utställningen Purity har fotografen David Magnusson dokumenterat unga flickor som deltagit i amerikansk Purity Ball-ceremonier. Du kan se utställningen i Fotografins rum på Malmö Museer fram till och med den 8:e september i år

DavidMagnussonPurity-WordpressFoto: David Magnusson

I Fotografins rum, Malmö Museers permanenta utställningsrum för fotografi belägen i lokaler på andra våningen i Kommendanthuset, pågår just nu David Magnussons utställning Purity.

Under en Purity Ball lovar unga flickor att leva ”pure lives before God” och att avstå sex innan äktenskapet. Samtidigt skriver deras fäder under ett dokument där de lovar att beskydda sina döttrars kyskhet. Många av dem byter ringar med varandra, som symbol för sina löften.

David Magnusson har med sin storformatskamera tagit porträtt av deltagarna från Purity Ball-ceremonier i Louisiana, Texas, Colorado och Arizona. De har fotograferats i de kläder de burit under ceremonin.

Idag hålls Purity Ball-ceremonier i 48 delstater i USA och rörelsen har vuxit kraftigt sedan Generations of Light organiserade den första ceremonin i Colorado 1998. Organisationen Abstinence Clearinghouse uppskattar att det hålls omkring 4 000 ceremonier varje år och att 16 procent av alla tonårsflickor och 10 procent av alla tonårspojkar har undertecknat avhållsamhetslöften.

Projektet har finansierats av Konstnärsnämnden, belönades med Scanpix Stipendium 2011 och vann första pris som Årets Porträttserie i Årets Bild 2012.

Utställningen pågår i Fotografins rum fram till och med den 8:e september i år.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.