Canon presenterar det nya objektivet EF S 55-250 mm f/4-5,6 IS STM

Objektiv 26 aug 2013

Canons senaste objektiv har en brännvidd på 55-250 mm, och är utrustat med en tyst STM-motor

Canon EF S 55-250 mm f/4-5,6 IS STM

Nu lanserar Canon sitt senaste tillskott till objektivserien EF – EF-S 55-250 mm f/4-5,6 IS STM. Brännvidden är på 55–250 mm, och det är Canons första EF-S-telezoom med den egna stegmotortekniken (STM), som tillsammans med en optisk bildstabilisator i 3,5 steg ska ge enastående stillbilder och filmkvalitet genom hela zoomomfånget.

STM-tekniken är framtagen för att ge flytande, kontinuerlig och motivföljande fokus vid filminspelning, och dessutom rena och naturliga fokusövergångar mellan objekt. Den nästan tysta fokuseringen minskar dessutom distraherande ljud i filminspelningen.

Objektivets nya optiska design innefattar 15 linser i 12 grupper. En elektromagnetisk, cirkelformad bländare (EMD) ska dessutom ge bra kontroll över bländarinställningarna och jämna bakgrundsslöjor. UD-glaset minimerar den kromatiska aberrationen, och Canons optimerade Super Spectra antireflexbehandling ska dessutom minimera invändiga reflexer och ljusslöjor.

Det nydesignade objektivet har nu en icke-roterande frontlins, för att få en konsekvent effekt vid användningen av filter.

Objektivet väger 375 gram, och kommer att kosta cirka 3 300 kronor. Säljstart i September 2013.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.