VATTENTÄT ACTIONKAMERA MED 4K FRÅN RICOH

Nyheter 3 mar 2016

WG-M2 heter den senaste vattentäta actionkameran från Ricoh. Kameran klarar bland annat att filma i 4K, är vattentät ner till 20 meter, och går att fjärrstyra

RicohWG-M2-Wordpress

Ricohs senaste actionkamera heter WG-M2 och klarar att filma i 4K med 30 bilder per sekund med en bildvinkel på hela 204 grader.

Kameran är vattentät ner till 20 meter (motsvarande IPX8 eller JISClass) utan något löst undervattenshus, och klarar dessutom fall från två meter. Utöver det är den köldtålig ner till -10 ℃.

Några av kamerans nyheter är att den vibrerar, vilket är en signal till användaren vid start och stopp av filmsekvenser. Andra nyheter är att den erbjuder en möjlighet att vända bilden i kameran – på sidan eller upp och ner – när det är önskvärt, och även aktiverar automatisk vitbalans vid undervattensfilmning.

LÄS MER: Ricoh lanserar Pentax K-3 II

WG-M2 har inbyggd WiFi, och fungerar ihop med appen ”Image Sync”. En intressant funktion är att det är möjligt att styra kamerans funktioner och även titta på videoupptagning live om kameran är inställd på Full-HD-upplösning (1 920 x 1 080 pixlar), eller HD-upplösning (1 280 x 720 pixlar). Det är även möjligt att överföra bilder och video till sin mobila enhet och spela upp, redigera och dela via sociala medier.

Vidare är kameran utrustad med en 1,5-tums LCD-skärm med 115 000 pixlar, erbjuder seriebildstagning i hastigheten 8 bilder per sekund, ett känslighetsområde från ISO 200 till ISO 6400, samt en inbyggd stativgänga. Bilder och filmer sparas antingen i det inbyggda minnet på 68 MB, eller på ett micro-SD-kort.

Kameran börjar levereras i början av april 2016, och kommer att kosta cirka 3 500 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.