TOKINA LANSERAR VIDVINKELZOOM PÅ 11-20 MM

Nyheter 18 mar 2015

Nykomlingen Tokina AT-X 11-20 PRO DX erbjuder två millimeter mer i brännvidd i teleänden än sin föregångare, samt en förbättrad optisk konstruktion

Tokina11-20-Wordpress 

Den nya Tokina AT-X 11-20 PRO DX bygger på Tokina AT-X 11-16 PRO DX-II-objektivet. Man har utökat telefotoänden från 16 mm till 20 mm, men även passat på att förbättra den optiska designen. Den sistnämnda består av totalt 14 linser i 12 grupper, och innehåller sammanlagt tre asfäriska linser, som ska förbättra kontrast och skärpa. Dessutom är objektivet utrustat med tre SD-linser som ska motverka förekomsten av kromatisk aberration.

Den nya ultravida vidvinkelzoomen erbjuder en konstant bländare på f/2,8 genom hela zoomomfånget, och zoomringen är utrustad med en mekanism som gör det enkelt att byta mellan autofokus och manuell fokus. Det görs genom att skjuta ringen framåt för autofokus, och bakåt för manuell fokusering.

Vidare kan nämnas att objektivet är utrustat med en bländare med nio bländarblad, närgränsen ligger på 0,28 meter, och vikten ligger på 560 gram.

Leverans är beräknad till april, och priset kommer att ligga på cirka 6 700 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.